Summer Garden

Wij zijn trots op de Summer Garden collectie die wij importeren vanuit Semarang, Indonesië. De kwalitatief hoogwaardige collectie teakhouten en vlechtwerk tuinmeubelen importeren we in eigen beheer. Dit betreft een breed en exclusief assortiment aan tuinstoelen, tuinbanken, tuintafels, en loungesets. Aan de basis van Summer Garden’s succes staat de uitstekende en robuuste kwaliteit.

Teak is rustiek, warm en sfeervol. Omdat teakhout harsen en oliesoorten bevat, is het bestand tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Dat maakt deze houtsoort duurzaam en onderhoudsvrij. De oorspronkelijke kleur kan door regelmatige behandeling met teakolie behouden worden. Maar nodig is dat niet, want velen waarderen juist de zilvergrijze gloed die teakhout na verloop van tijd vertoont: een kwestie van smaak. 

Het teakhout voor de Summer Garden-collectie wordt uitsluitend betrokken van de plantages van Perum Perutani, het Indonesische Staatsbosbeheer. De bomen in deze duurzaam beheerde bossen worden speciaal voor houtverwerking gekweekt. Op deze manier wordt illegaal kappen in beschermde natuurgebieden tegengegaan en helpen wij de toekomst van de teakboom veilig te stellen. Al het Summer Garden teak is dan ook voorzien van een SLVK/V-Legal Certificaat. Daarnaast worden de teak meubelen op ambachtelijke wijze vervaardigd door lokale vakmensen in kleine fabriekjes.

De vlechtwerk meubelen worden door lokale vakmensen ambachtelijk gevlochten van CYROPLENE en CAZO vlechtwerk in combinatie met een stevig frame van aluminium. Deze tuinmeubelen zijn roest en rottingsvrij, daardoor deze geschikt zijn voor alle weersomstandigheden. Wij hechten belang aan ondernemen met verantwoordelijkheidsgevoel. Zo leveren wij niet alleen een bijdrage aan het milieu, maar ook aan de werkgelegenheid.